AutorKatarzyna Turek
WydawnictwoWYDAWNICTWO M
Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i mleko w proszku są niemal w każdym produkcie spożywczym? Czy to, że produkt nie posiada glutenu oznacza, że jest zdrowy i czy mleko i nabiał są kolejną białą śmiercią tuż za cukrem i solą? Na te i inne trudne pytania odpowiada znana dietetyczka Katarzyna Turek.
Autorka rozprawia się z mitami na temat modnych dziś diet eliminacyjnych i udziela praktycznych porad, jak postępować, gdy jesteśmy zmuszeni do wykluczenia pewnych produktów z naszej diety. Wyraźnie podkreśla, że wykluczając ze względów zdrowotnych jeden produkt, należy go zamienić na inny, który dostarczy organizmowi brakujących składników. W tym celu przedstawia gotowe listy zamienników oraz 70 gotowych prostych przepisów, które ułatwią stosowanie diety w codziennym życiu. . Do lektury książki zachęca również piękna szata graficzna i kolorowe zdjęcia proponowanych potraw.
Producent
Podmiot odpowiedzialny za ten produkt na terenie UE
WYDAWNICTWO MWięcej
Adres:
ul. Kanonicza 11Kod pocztowy: 31-002Miasto: KrakówKraj: PolskaAdres email: mwydawnictwo@mwydawnictwo.pl
Kod producenta
9788380212091
Tytuł
Nie daj się alergii
EAN
9788380212091
Rok wydania
2018
Rodzaj oprawy
miękka
Liczba stron
300
Format
16
Kategoria
Literatura
Kulinaria
Autor
Katarzyna Turek
Wydawnictwo
WYDAWNICTWO M
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię