Menu
- Książki
- Audiobooki
- Beletrystyka i literatura piękna
- Ezoteryka i parapsychologia
- Fantastyka
- Hobby
- Kalendarze
- Komiksy
- Książki dla dzieci
- Książki dla młodzieży
- Książki naukowe i popularnonaukowe
- Książki tematyczne, czasopisma
- Kuchnia, diety i przepisy
- Literatura faktu, reportaż
- Nauka języków
- Podręczniki / Edukacja
- Podręczniki do edukacji przedszkolnej
- Podróże i turystyka
- Poradniki
- Prawo
- Pozostałe
- Muzyka
- Dla dziecka
Między Wódką A Zakąską
Autor:
Baron Aleksander, Klesyk Łukasz
Dostępność:
Duża ilość
Wysyłka w:
24h (towar dostępny w magazynie)
Opis
TA KSIĄŻKA WZIĘŁA SIĘ Z NIEZGODY. Niezgody z twierdzeniem, że każda wódka smakuje tak samo, że na próżno szukać w niej indywidualnego charakteru. Nieprawda! Każda ma swój aromat, zapach, fakturę. Są wódki ascetyczne, pikantne, słodkie i gładkie jak miód... Autorzy biorą na warsztat kilkadziesiąt gatunków polskich wódek czystych – degustują i dobierają do nich najlepsze potrawy. Testują zaskakujące połączenia, obalając przekonanie, że dobra zakąska to jedynie ogórek i śledź. Między wódką a zakąską to coś więcej niż książka kulinarna. To rzecz o historii i współczesności polskiej wódki (prawdziwa, bez ściemy!), sekretach produkcji i sztuce degustacji – pokazująca, że ten trunek, choć tak powszechny, jest w gruncie rzeczy całkiem nieznany. Aleksander Baron – szef kuchni młodego pokolenia, restaurator, współwłaściciel warszawskiej restauracji Solec 44, w której eksploruje granice kuchni polskiej, odświeża dawne przepisy i redefiniuje klasykę. Autor bestsellerowej książki Kiszonki i fermentacje. Łukasz Klesyk – dziennikarz kulinarny i alkoholowy, ekspert od alkoholi mocnych, które zawodowo degustuje i opisuje od kilkunastu lat. Członek honorowy The Scotch Malt Whisky Society. Redaktor i felietonista, pisze m.in. do magazynów „Wino” i „Whisky”. Wódka jest naszym alkoholem narodowym. Ale, gdy chcemy o niej opowiedzieć, okazuje się, że wiemy tak niewiele. Smak, nuty zapachowe, temperatura, gatunki? Baron i Klesyk spieszą na ratunek. M O N I K A B R Z Y W C Z Y, redaktor naczelna magazynu „Usta” Szukając Świętego Graala, w kieliszku i na talerzu, autorzy kilka razy ocierają się o doskonałość. Kto miałby zrobić to lepiej jak nie ci dwaj giganci smaku? G I E N O M I E N T K I E W I C Z, promotor naturalnych smaków
Szczegóły
Nośnik | KSIĄŻKA |
Autor | Baron Aleksander, Klesyk Łukasz |
Tytuł | Między Wódką A Zakąską |
Data premiery | 2017-12-09 |
Język tekstu książki | polski |
Liczba stron | 320 |
Oprawa | twarda |
Rok wydania | 2017 |
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Kraj wysyłki:
Opinie (0)
Bestsellery
Malarstwo. Najpiękniejsze obrazy (dodruk 2021)
Łabądź Justyna Weronika
52,92 zł
99,95 zł
⚠ Produkt niedostępny
Ziemia Święta Z Ewangelią Świętego Łukasza
Mariuszszmajdziński, michał Szwemin
19,23 zł
39,90 zł
⛟ Wysyłamy w 24h
Żeglarz jachtowy i jachtowy sternik morski (wyd. 29)
Kolaszewski Andrzej, Świdwiński...
55,10 zł
89,00 zł
⚠ Produkt niedostępny
Wspomnienie O Przeszłości Ziemi Tom 1 Problem Trzech Ciał Wyd. 2023
Liu Cixin
31,12 zł
49,90 zł
⛟ Wysyłamy w 24h
Wybrakowani, Bezwartościowi, Wadliwi. Zmień Autodestrukcyjne Przekonania Dzięki Technikom Terapii Schematów Oraz Act
Mckay M., Greenberg M. J., Fanning P.
49,92 zł
59,90 zł
⛟ Wysyłamy w 24h
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, ale nie weryfikujemy, czy kupili dany produkt. Wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.