loadingimg

Wczytuję dane...

Akceptujemy

Zapłać po przez PatyU - wygodnie i bezpiecznie!


Zapłata kartą kredytową / płatniczą MasterCard Zapłata kartą kredytową / płatniczą VISA Przelew bankowy Zapłata gotówką (przy odbiorze)

Wysyłka książek


powrót do poprzedniej stronypoprzedni
następny
Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki
Promocja

Warzywa strączkowe najgroźniejsze choroby i szkodniki

Dostępność 24-48 h
średnia: 0.0  ocen: 0

Wysyłamy w terminie: 48 godziny

Wydawca: Hortpress

Dodaj: szt.
KUP KSIĄŻKĘ

Nasza cena:4,50 PLN
5,00 PLN
Oszczędzasz: 0.50 PLN
Cena z okładki: 5.00 PLN

  • Opis książki

  • Dane szczegółowe

Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków.

Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu – askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany.
AutorRobak Józef, Szwejda Jerzy
Format14.0x20.0cm
ISBN9788389211248
Objętość52
OprawaMiękka
Rok wydania2008
TematykaRolnictwo Hodowla